Szeretném figyelmetekbe ajánlani az Emberi Erőforrások Minisztériumának most nyíló pályázati felhívását, amelynek célja a hazai vallásos könnyűzenei kultúra támogatása és fejlesztése a vallási közösségek megerősítése, megújítása érdekében. Alábbiakban található a pályázati felhívás rövid ismertetője:

Vallásos könnyűzenei támogatás

A Kormány a vallásos alkotó közösségek, zenei együttesek és zenészek hosszú távú működését biztosító forrásbiztosításról szóló 1046/2019. (II. 18.) Korm. határozattal lándzsát tört a kárpát-medencei vallási hagyományok megőrzése, valamint életben tartása és élővé tétele szükségessége mellett. Ennek érdekében támogatja a vallásos könnyűzene alkotói kiteljesedését elősegítő rendszerek kialakítását és fenntartását, valamint társadalmi kiteljesedését elősegítő rendszerek kialakítását és fenntartását.

A Program célja a hazai vallásos könnyűzenei kultúra magasabb szintre emelése, széleskörű társadalmi megismertetése, a vallási közösségek megerősítése, megújítása. Átfogó és általános célja, hogy a vallásos könnyűzene segítségével kifejtett hatás által a magyarországi vallásos közösségeket aktivizálja, széles körben mintát adva a megújuláshoz, segítve a különféle hívő közösségeket, hogy hitükben megerősödjenek, és küldetésüket hatékonyabban tölthessék be

A pályázat négy támogatási kategóriája:

  • hangszert kezdőknek program
  • hangszert profiknak program
  • hangszert határon túli magyaroknak program
  • hangszerfelújítási program

Igénybejelentés benyújtásának határideje: 2020. augusztus 10. 23 óra 59 perc
A vallásos könnyűzenei támogatásra vonatkozó igénybejelentés 2020. július 2-tól nyújtható be 4 kategóriában az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren (EPER) keresztül. Az Igénybejelentés elengedhetetlen feltétele az EPER-ben történő regisztráció:
https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx

Információ:
A támogatással kapcsolatban felvilágosítást nyújt: eloado-muveszet@emmi.gov.hu

EPER rendszerrel kapcsolatos megkeresések kapcsán felvilágosítást nyújt:
vkt@emet.gov.hu