Project Description

Az ellenség tevékenységének fontos része a keserűség mérgének felszabadítása, mert ez által komoly rombolásokat tud elvégezni az emberek életében!

5Móz. 32, 32-33; Mi a keserűség?

Szőlőjük Sodoma szőlőjéből való és Gomora szőlőhegyéről; szőlőfürtjeik mérges fürtök, a szemei keserűek. Kígyóméreg az ő boruk, viperák kegyetlen mérge.

Jellemzői; Kegyetlen kígyóméreg (démoni forrás), fürtökben terem, más is hozzá kapcsolódik (harag, frusztráció, megbocsátatlanság, lázadás stb.)

ApCsel. 8, 23;

Mert látom, hogy a keserű irigység és a gonoszság fogságába estél.”

Fokozatai; Felszíni, gyorsan múló fertőzés, mélyre ható fertőzés,

fogság > csapda > nem tud szabadulni, erős kényszerek hatása!

Jel. 8, 11;

A csillag neve pedig Üröm, és ürömmé lett a vizek harmada, és sok ember meghalt a vizektől, mert azok keserűvé váltak. Szellemi, fizikai halált okozó probléma!

ÜRÖM. Keserű növény, amely elhagyatott, puszta helyeken fordul elő; Pusztaságban, szárazságban, terméketlenségben tartja az embert!

Magyarok különösen hajlamosak vagyunk erre; átlagnál több megkeseredett ember! Vigyázat!!!

MIRIÁM, Mária (keserűség, szomorúság; lázadó, ellenálló lény; zabolátlan, felkelés, lázadás; kövér, erős) Erős hajlam benne van a lényében, könnyebben felszabadítható! Megjelent Mózes ellen > lepra > kizárták a táboron kívül!

Zsid. 12, 15-17; Keserűség fontos igehelye, szakirodalma!

Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el (el ne szakadjon) Isten kegyelmétől, hogy a keserűségnek a gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön.

Ne legyen senki parázna vagy istentelen, mint Ézsau, aki egyetlen tál ételért eladta elsőszülöttségi jogát. Mert tudjátok, hogy később, amikor örökölni akarta az áldást, elutasították, mivel a megtérés útját nem találta meg, noha könnyek között kereste.

· Vigyázat! 380V! Figyelemfelkeltés a veszélyre! Episzkopeo – episzkoposz püspök, felvigyázó! Presbiterek közösségi felvigyázói felelőségére utal!

· Elhajolni, elszakadni; torzulásra utal, szövetségről leszakít!

Pl. Torz szemüvegek! Görög; „alacsonyabb rendűnek lenni, lecsúszni a kegyelemből” az ítéletre, hitetlenek szintjére nyom le!

Szellemi halált eredményezhet > halálos betegség!

· Gyökér; Nem látható, talajban van elrejtve! „Isten azt nézi ami a szívben van!”

Kicsiny kezdetről beszél!

Folyamata; Mag (gondolat, érzelem, benyomás, beszédek) > befogadás esetén gyökér > felnőve nagy fává lesz > sok negatív mérgezett gyümölcs!

Magot, gyökeret könnyű eltaposni, kitépni, nagy fát már nehezebb eltávolítani!


A keserűség gyökerén keresztül az ördögnek hozzáférési joga lesz az emberhez! Gyökérkezelés fontossága!


Felnövekszik; Gonosz élet van benne > növekedésre hajlamos! Kívülről is látható > gyümölcstermés! Romlás növekedése! Ha van táptalaj gyors növekedés; beszéd, önsajnálat, áldozat-mentalitás, érzelmek, dédelgetett állapot táplálja > kígyót melengetsz magadon! Méreg bekerül a véráramba és behálózza az elmét, szemet, fület, nyelvet, lelkiismeret, motiváció, szív talaját > ebből nő ki minden!

Gyümölcsei; Keserűség, depresszió, neheztelés, negatív életérzések, lázadás, zúgolódás, negatív beszédek, harag, megbocsátatlanság, szeretetlenség, hitetlenség, önigazultság, megtévesztettség, türelmetlenség, hamis karizmatikus radikalizmus, kritikai lelkület, stb.!

  • · Megzavar, kárt okoz; Rendetlenséget, zavart okoz szellemi folyamatokban, dicséret, ima, Ige, szolgálat, kapcsolatok, gyülekezetek, vezetőkhöz való kapcsolódás, ajándék működése, prófétálás… „zaklat” – erős démoni befolyásra utal!
  • · Megfertőződnek; „beszennyez, bemocskol, tisztátalanná tesz!” Tit. 1, 15;

Minden tiszta a tisztának, de a fertőzötteknek meg a hitetleneknek semmi sem tiszta, sőt szennyes mind az elméjük, mind a lelkiismeretük.

Veszély sokakra! Innentől kezdve nem magánügy! Vírushordozó a beszéd! Azt fertőzi meg először aki kimondja, utána aki hallja és befogadja!

Beszéde fertőzött, gonosz ihletett magokat tartalmaz!

Beszéd megítélése; „Mindent megpróbáljatok, ami jó megtartsátok!”

Védekezés fontossága; Igaz ítélet;

Három kontroll kérdést tegyünk fel: (általában csak egyet teszünk fel)

1. Igaz az elhangzott beszéd? (jóskislány)

2. Milyen forrásból jön?

3. Milyen gyümölcsöket terem az illetőnél és a hallgatónál?

Zsolt. 64, 4-6;

Élesítik nyelvüket, mint a kardot, sértő szavaikkal célba vesznek, mint nyilakkal.

Rejtekhelyről lövöldöznek a feddhetetlenre, hirtelen lőnek rá, nem félnek.

Eltökélték magukat a gonosztettre, megbeszélik, hogy titokban tőrt vetnek. Gondolják: Ki látja őket? A láthatatlan világban ez történik amikor a láthatóan ilyen beszédeket hallasz a megkeseredett embertől!

Ne felejtsd! Bármi is történik az életedben, nincs jogos keserűség! Soha ne adj helyet ennek a gonosz forrásnak, mert tönkreteszi az életedet, lerontja az életminőségedet!

Isten és Mózes kívánsága örökérvényű;

5 Móz. 29, 18;

Vajha ne lenne közöttetek férfi vagy asszony, nemzetség vagy törzs, a kinek szíve elforduljon e napon az Úrtól, a mi Istenünktől, hogy elmenjen és szolgáljon e nemzetek isteneinek; vajha ne lenne köztetek méreg- és ürömtermő gyökér! Megkeseredett ember!

 

Kívánom, hogy légy erős és győztes ezen a területen!

Szeretettel üdvözöllek,

 

Süveges Imre

Apostoli szolgáló

 

Tudj meg erről a témáról többet és szerezz friss inspirációt Isten Igéjéből, meghallgatva és hit által befogadva ezt a tanítást!

Süveges Imre – Keserűség és az abból való szabadulás

https://omegagyulekezetek.hu/tanitasokk/000009%20suveges_imre_keseruseg_es_az_abbol_valo_szabadulas.mp3

 

Figyelmedbe ajánlom még ebben a témában:

Joice Meyer – Stratégia, amivel megvédheted magad az ellenséggel szemben

https://www.youtube.com/watch?v=nbCYrmZJH1o&list=PLXHNcgX88-zLAPAoTs9aEWnzOKN55-ubW&index=9

 

Legyen ez a dicséret bátorítás és felemelésére a lelkednek, szellemednek:

Hit gyülekezet – Látjuk Őt, ez ad reményt

https://www.youtube.com/watch?v=lKgjDtS0kak

 

Heti imakérés:

Imádkozzunk azért, hogy meg tudjunk térni a keserűségből és Isten Szelleme megszabadítson bennünket a mérgezett gyökerektől.