Project Description

Józs 1, 8;

El ne távozzék e törvény könyve a szádtól, hanem gondolkodj arról éjjel és nappal, hogy vigyázz, és mindent úgy cselekedj, ahogy abban meg van írva, mert akkor leszel eredményes az utaidon, és akkor boldogulsz.

Az elmúlt hetekben vendégszolgálónk volt Dél Afrikából pastor Gert, Chris pastor segédpásztora. Nagyon erőteljes üzenete volt, érdemes meghallgatni. A lenti linken meghallgatható, legyen mindenki számára építő!

Szolgálatából többek között a fenti ige ragadott meg. Isten személyesen bátorítja Józsuét, Mózes utódját, Izrael újdonsült, fiatal vezetőjét.

Ez közvetlenül azelőtt történt, mielőtt elindultak volna az ígéret földjének elfoglalására.

Amik ott elhangzottak, azok ma is érvényes igazságok, bátorítások mindannyiunk számára. Érdemes áttanulmányozni figyelmesebben azt a részt. Most csak ezt a verset emelem ki.

Isten akarata mindenki számára, hogy sikeres, eredményes legyen és boldoguljon az életben. Mindez Isten Igéjéhez való viszonyulásunk függvénye!

1. Elmélkedni az Igéről: gondolkodni róla, forgatni a szívünkbe, elménkbe, meditálni felette, elmélyedni benne, tanulmányozni! Amikor ezt tesszük, Isten Igéje megnyílik előttünk, a Szent Szellem megeleveníti és közel jön hozzánk, bekerül a szívünkbe. Innentől már nem egy közömbös, általános információ, hanem Isten személyes, aktuális üzenete, ami be lesz írva mélyen a szívünkbe és elménkbe! Ezért mondja: közel jött az Ige… szádban, szívedben van!

2. Megcselekedni az Igét! Az elméleti teológizálás elerőtleníti az Isten beszédét. Amikor hittel megragadva beépül a gyakorlatunkba, akkor felszabadul az Ige teremtő ereje és annak a tartalma megjelenik látható valóságunkban!

3. Nem elég elmélkedni, nem elég megcselekedni, fontos, hogy az Ige a szánkba kerüljön. Amikor beszédünk, megvallásunk részévé válik, akkor együtt beszélünk Istennel, ami előhívja a megvalósulást az Ige tartalmának megfelelően.

Ne távozzék el a szádtól, beszédedből, megvallásaidból. Amikor hittel kimondjuk a közeljött Igét, Isten cselekvési folyamatát indítjuk el, mert Ő mindig együtt működik az Ő beszédével.

 

Kívánom, hogy az Igazság erejében éljünk mindannyian és boldogulni fogunk minden utunkon!

 

Szeretettel üdvözöllek,

 

Süveges Imre

Apostoli szolgáló

 

Tudj meg erről a témáról többet és szerezz friss inspirációt Isten Igéjéből, meghallgatva és hit által befogadva ezt a tanítást:

Gert pastor – A magvetés áldása

https://omegagyulekezetek.hu/tanitasokk/000000090%20A%20magvetes%20aldasa.mp3

 

Figyelmedbe ajánlom még ebben a témában:

Pastor Chris – The Entrance of Thy Words 2.

https://www.youtube.com/watch?v=XIqXTGNrLgI

 

Legyen ez a dicséret bátorítás és felemelésére a lelkednek, szellemednek:

Chris Oyakhilome – Ének az utolsó időkről

https://www.youtube.com/watch?v=LRBetKCt8kI

 

Heti imakérés:

Imádkozzunk azért, hogy közel jöjjön hozzánk az Ige és hogy jó magvetők legyünk a mindennapokban!