Ez a több, mint kétszáz oldal nem egy könyv, amit elolvasva félretehetsz, hanem  szolgálóknak készült  tanítási  jegyzetek gyűjteménye. Nem részletező, hanem egy  tömör  igei medret adó anyag, ami alapján az új megtérőket tanítványolhatjuk.

Ezt a jegyzetet a tanítónak mélyen át kell vennie, tanulmányoznia, mindaddig, amíg sajátjává nem lesz, hogy egy tanítványoló csoportban tovább tudja adni. Ezek az anyagok sok év szolgálati munkáját összegzik. A teljesség igénye nélkül tartalmazzák azokat a témákat, amiket fontosnak láttam az Igéből és a gyakorlatból, hogy az emberek ne csak megtérők, hanem valóságos Krisztust követő tanítványokká legyenek! Ez a könyv feltételezi a szellemi alapok lerakását az Alfa kurzuson keresztül, így azokkal az alaptémákkal már nem foglalkozom.

Mi történjen az Alfa kurzus elvégzése után? Hogyan tovább a megtérés, bemerítkezés, Szent Szellemmel való betöltekezés, gyülekezetbe való beilleszkedés után?

Ezekre a kérdésekre ad választ a “Krisztus tanítványává válni” anyag. Szolgálati tapasztalatunk azt egyértelműen igazolja: ha tudatosan fejlődési pályára állítjuk az emberek hitéletét, sokkal gyorsabban növekednek!